餐廳: 米子
資訊:

2021-02-18 276 瀏覽
今日開番夜晚堂食,同朋友即興食飯,去左megabox, 想食越南野,所以就去左呢間餐廳。一入去,燈光比較昏暗,不過幾有格調。7點幾,都有幾枱客坐低左叫野食,生意都吾錯。坐低之後,我地就叫左芒果龍利柳米紙卷、辣椒膏虎蝦炒越南粉絲、菠蘿海鮮炒飯、全部都好好味。芒果龍利柳米紙卷龍利柳份量就好少,有少少呃人嘅感覺,不過芒果香甜,米紙卷煙韌,所以口感非常好,再配埋個汁好開胃。如果龍利柳份量多啲,咁就Perfect啦。辣椒膏虎蝦炒越南粉絲呢個菜式非常經驗,因為越南粉絲非常煙銀,係第一次喺香港食到,而辣椒膏令到啲粉絲非常之入味,非常惹味。而虎蝦大大隻,好有口感都好新鮮,入面有啲紫蘇葉,令到成碟菜式昇華不少。菠蘿海鮮炒飯炒飯粒粒分明,有啲XO醬再加啲肉鬆甜甜地,口感非常好。入面有唔少嘅海鮮粒,不過啲蝦係無味嘅。但魷魚爽脆,都算係唔錯啦。側邊係有一條大約六件左右既菠蘿,好香甜、好鬆軟入口即溶,炒飯入面仲有啲菠蘿粒,都係非常之香甜、入口即溶,所以令碟炒飯好味左。整體係值得推介!😋😋😋🤤🤤會再想去

芒果龍利柳米紙卷

辣椒膏虎蝦炒越南粉絲