2022-08-31
第一次遇到呢一種嘅服務態度 我都有啲不知所措 1. 原先表格就冇得填送貨時間 其後更改或者調整送貨時間嘅安排 0分 2. 公司唔能夠彈性處理客人訂單 亦不設退款機制 未能夠喺客人俾錢之前提及公司嘅處理方法 做法唔user friendly3. 零人性化溝通 感覺似同AI 溝通 處理唔人性化 面對唔同情況 一律以機械式統一化嘅’罐頭message’ 回覆 未能就不同情況變通處理4. 未能準確處理客人要求 要求嘅單據 錯漏百岀 要求正確版本嘅單據 什至聲稱客人構成混亂 唔排除要岀律師信追究5. 似乎將一啲佢開鋪應該負嘅責任 演說成佢態度差嘅藉口 以下截自部份店家對話內容「不在期間都在準備明天的訂單, 包括預算所需食材, 訂購材料, 安排團隊製作流程, 安排車隊物流送貨, 務求可無誤地將每天數十訂單準時送到客人手上. 」上述內容理應係一間鋪頭自己時間管理嘅能力 你時間管理差 客人亦唔係老馮要體諒6. 聲稱客人嘅查詢會造成混亂 所以blk客 咁 貴公司都幾容易亂 送貨時間 單據兩件事 冇一樣係處理到 什至都未收到貨就blk客 客人感覺極不負責仼對於今次購買體驗極為失望 會分享今次體驗俾朋友
5. 似乎將一啲佢開鋪應該負嘅責任 演說成佢態度差嘅藉口
以下截自部份店家對話內容
對於今次購買體驗極為失望 會分享今次體驗俾朋友 實在令人大開眼界