2016-05-13 217 瀏覽
同朋友行過,揀左自選二人套餐我食鰻魚飯,朋友點左螃蟹拉麵。佢有三款小食揀,我地點左吉列蝦,燒牛舌同雞翼+雞軟骨。鰻魚飯,鰻魚燒汁味濃,肉質腍滑,有少許骨頭但可以接受。 醬汁頗多,可以撈拌白飯來吃。jam 左朋友一條蟹腳黎食,都幾鮮嫩,朋友話湯頭幾鮮,只係佢平時食開好淡,所以覺得有少少偏咸,我試左啖,感覺ok小食方面,frd話吉列蝦最好食,炸漿不厚,薄薄的極脆,咬落去啖啖蝦肉,鮮嫩而香口。牛舌燒得很很軟,有幾香牛油味,不過不失。我自己最重意食雞軟骨,佢用少少鹽提味,串燒得熱辣上枱,咬落去酥香透骨,有幾嫩既雞肉,同埋好有咬口有嚼勁既軟骨,超級香口。燒雞翼都算皮脆肉嫩,正常水準,個人鍾意雞軟骨多啲。兩個人套餐有兩個主食同三款小食,選擇幾多,小食水準都唔錯。 算係幾滿意。
同朋友行過,揀左自選二人套餐
我食鰻魚飯,朋友點左螃蟹拉麵。
佢有
三款小食揀,我地點左吉列蝦,燒牛舌同雞翼+雞軟骨。
牛舌燒得很很軟,有幾香牛油味,不過不失。
燒雞翼都算皮脆肉嫩,正常水準,個人鍾意雞軟骨多啲。