2017-06-19 74 瀏覽
觀塘美食首選之一環境都算坐得舒服,店員也很親切,也可能係小朋友容易令人變得多點笑容及和藹可親🤗店內唯一特別的裝飾就是一雙古代裝甲騎兵。不過重點係食物,真❤️好食餐前蠬蝦湯,濃濃🦐味,雖然係普通蝦肉,但湯有香濃蠬蝦味。小朋友就覺得一般,因為唔夠甜😏餐前菜精緻,淸甜蕃茄,甜螺爽菜,可口煙三文魚,有級數名字很長的一碟:軟殼蟹天婦羅咸蛋黃扁意粉😮 ,咸蛋黃混入軟殼蟹,同扁意粉一同吃,充滿了咸蛋黃味及脆蟹殼味,good!😋看來這店的食物名字一定要長,另一碟:輕煎日本帶子黑松露意大利飯😮,兩個大帶子,我還是愛吃亞洲米飯,碎碎的意大利飯吃來有點怪,但不是味道問題,只是質感上的不慣。亮點在於這個set C, 名字不記得了,三百蚊嘅😮,燒𩶘魚無得輸,肉滑皮甜,西班牙乳豬也無敵,皮脆肉嫩餐後甜品也不遜色,超甜的和菓子,香滑綠茶雪糕,中間個cake就比下去。以食物質素來計,價格不算貴。打開menu,唔會笑但唔會😭。食完後,大家都
觀塘美食首選之一

蠬蝦湯

餐前菜精緻,淸甜蕃茄,甜螺爽菜,可口煙三文魚,有級數

餐前菜

軟殼蟹天婦羅咸蛋黃扁意粉