2019-10-15 277 瀏覽
今日同朋友去左銅鑼灣行街,順便去左百樂中心試左尼間餐廳。係出面望落去已經覺得間鋪頭嘅裝修幾靚,門口有d人做草坡,幾得意。入到去有大玻璃窗,環境幾靚,適合同一兩個朋友傾下計、食下飯。尼間餐廳叫任何主菜、意粉或者飯都可以+88蚊配個套餐,入面包沙律、湯同埋野飲。野飲就係普通餐茶個d, 正正常常啦。我地今日就叫左個煎帶子墨魚汁risotto 再加配個餐。第一個上嘅salad望落去個賣相已經差唔多滿分。佢唔單止望落有層次,食落去更有層次。個salad 除左沙律菜之外仲有橙、無花果、合桃同芝士。沙律配無花果尼個combination 比較少見,但係食落去又原來好match。佢可以中和番個sauce 同個芝士個酸味,岩岩好。成個salad都好fresh 好開胃。個湯好creamy,而且飲落唔會覺得口渴(通常飲西湯都會越飲越渴)。Main dish係帶子risotto,大大粒帶子,睇落非常吸引,帶子煎得剛剛好,唔會太老,而且好香。risotto 比起我有時食的無咁黏,試過係街食過好黏好痴,呢間個就好符合我想要的口感,重點係唔會好膩,食完之後都仲可以食埋甜品!分量頗足夠,女仔一個人食曬成個set會好

分量頗足夠,女仔一個人食曬成個set會好飽!