2021-07-09 796 瀏覽
今日平日下晝兩個人去食晏,唔駛等即刻有位。好快就揀咗刺身同埋Deluxe壽司定食。環境就一般,冇乜特別,但係都算歡堂舒適,服務都幾好,侍應都幾attentive,問佢橙汁係咪鮮榨,佢都老實話唔係,豉油倒咗出嚟見到有一粒黑色野,以為係黑芝麻,再睇清楚啲係有腳,同侍應反映,佢都即刻換過隻豉油碟同埋成壺豉油,等咗一陣,有個侍應攞左碟刺身準備放上枱之際,就返咗轉頭,不過都啱嘅,前菜都未到,之後等咗一陣,先來沙律和蒸蛋碗,兩個都合格,蒸蛋碗就好滑,除咗熱茶,仲送咗杯幾香濃嘅凍烏龍茶,橙汁就唔講啦,之後就上主菜,刺身同壽司都一齊嚟,賣相唔錯,份量同價錢都成正比,侍應亦都好有心機介紹唔同嘅款式,食嘅先後次序,壽司飯嘅比例適中,刺身嘅質素好高,好鮮味,刀法都幾好,壽司定食跟烏冬,都幾足料大碗,刺身定食跟碗飯麵豉湯,雖然簡單,都覺得有咁上下質素,整體來講質素有驚喜,有機會夜晚嚟食Omakase先!
今日平日下晝兩個人去食晏,唔駛等即刻有位。好快就揀咗刺身同埋Deluxe壽司定食。環境就一般,冇乜特別,但係都算歡堂舒適,服務都幾好,侍應都幾attentive,問佢橙汁係咪鮮榨,佢都老實話唔係,豉油倒咗出嚟見到有一粒黑色野,以為係黑芝麻,再睇清楚啲係有腳,同侍應反映,佢都即刻換過隻豉油碟同埋成壺豉油,等咗一陣,有個侍應攞左碟刺身準備放上枱之際,就返咗轉頭,不過都啱嘅,前菜都未到,之後等咗一陣,先來沙律和蒸蛋碗,兩個都合格,蒸蛋碗就好滑,除咗熱茶,仲送咗杯幾香濃嘅凍烏龍茶,橙汁就唔講啦,之後就上主菜,刺身壽司都一齊嚟,賣相唔錯,份量同價錢都成正比,侍應亦都好有心機介紹唔同嘅款式,食嘅先後次序,壽司飯嘅比例適中,刺身嘅質素好高,好鮮味,刀法都幾好,壽司定食跟烏冬,都幾足料大碗,刺身定食跟碗飯麵豉湯,雖然簡單,都覺得有咁上下質素,整體來講質素有驚喜,有機會夜晚嚟食Omakase先!
2021-07-09