2021-07-30
呢排經常出街食飯好heavy,朋友問我生日飯想食咩我已經諗唔到😅反正呢個朋友成日話要減肥,就決定同佢試下呢間好出名既素食buffet~好彩預先book左位,平日六點半去到已經差唔多成場full晒,果然西利!😯疫情關係每次出去拎食物都要換新碗碟同帶新手套,衛生OK~食物都幾多選擇,有炸物區,沙律區,水果區,熟食區,甜品區,飲品區~廚房有員工keep住出黎望住有咩食物無晒就會refill,唔錯👍🏻由於turnover高所以炸物都好新鮮熱辣👏我自己無乜食沙律,水果同甜品,我食過既就比較推薦以下幾款:蓮藕餅:非常有口感~椒鹽豆腐:皮薄,椒鹽好香,豆腐夠滑~黑椒薯仔:乾身夠淋,外層香脆,黑椒味重,微微甜甜地蜜糖味😋涼拌青瓜仔:好得意爽口,好少見青瓜仔,涼拌岩晒呢啲天氣~蒜蓉粉絲蒸冬菇:幾惹味,冬菇juicy😋檸檬薄荷水:薄荷味幾突出,清新👍朋友試左眉豆湯話幾好飲,佢仲試左cocoberry奶素雪糕既沖繩海鹽味,咖啡味同玄米茶味,竟然三款都話好食,我超surprised!因為呢個朋友對野食要求都幾高😂整體黎講我覺得炸物最出色,熟食同甜品反而唔太特別,款式幾多,refill得快,值得試👍
疫情關係每次出去拎食物都要換新碗碟同帶新手套,衛生OK~
食物都幾多選擇,有炸物區,沙律區,水果區,熟食區, 甜品區,飲品區~
由於turnover高所以炸物都好新鮮熱辣👏
我自己無乜食沙律,水果同甜品,我食過既就比較推薦以下幾款:
蓮藕餅:非常有口感~
椒鹽豆腐:皮薄,椒鹽好香,豆腐夠滑~
黑椒薯仔:乾身夠淋,外層香脆,黑椒味重,微微甜甜地蜜糖味😋
涼拌青瓜仔:好得意爽口,好少見青瓜仔,涼拌岩晒呢啲天氣~
蒜蓉粉絲蒸冬菇:幾惹味,冬菇juicy😋
檸檬薄荷水:薄荷味幾突出,清新👍