2023-10-08
🍴「 8號冰室 (灣仔)」今日有事經開去灣仔,要趕住食午餐,唔打唔撞喺駱克道隨意入咗一間茶餐廳,之所以吸引我入去係因為佢嘅餐廳名以數字命名,同一條街幾間餐廳都坐滿人,相信午餐繁忙時段呢一間茶餐廳比較容易搵位。《滑蛋牛扒意粉配黑椒汁》💰$59入到餐廳嘅時候見人流唔多,開頭仲諗住有啲伏伏地嘅感覺,本身對呢碟意粉期望唔大,但食落嘅時候有幾好味喎,尤其是欣賞佢嘅滑蛋,煮得嫩滑而不老,牛扒不過不失,亦欣賞餐廳嘅黑椒汁,用碗仔另上,令到顧客可以控制汁配意粉嘅多少。《凍檸茶》💰$3(跟餐價)如果用茶餐廳 出品嘅質素,這一杯凍檸茶也算是不及格,茶底唔夠香濃,飲落去似飲緊台式飲品嘅糖水飲料,杯凍檸茶有較大嘅進步空間^餐廳環境尚算寬敞,坐得舒服,裝修比較時尚,食物定價位中上,如果附近餐廳滿座嘅時候,呢度都可以係一個選擇,因為餐廳食物種類選擇都比較多。👽星人指數👽👅味道:6/10🛸環境:7/10💫CP值:中🚀回頭Encore:✅📍 8號冰室 (灣仔)灣仔駱克道125號安安大廈地舖
🍴「 8號冰室 (灣仔)」
《滑蛋牛扒意粉配黑椒汁》💰$59
《凍檸茶》💰$3(跟餐價)
👽星人指數👽
👅味道:6/10
🛸環境:7/10
💫CP值:中
🚀回頭Encore:✅
📍 8號冰室 (灣仔)
灣仔駱克道125號安安大廈地舖