好少出深水埗揾食😋,最近見到報章介紹文記車仔麵。做車仔麵做到一條街開三間分店,仲大排長龍~真係好想知道有咩吸引力, 所以突登遠道而黎一試 。✨第一次黎,其實我都唔係好知舊店同新店有咩分別,分別可能係舊店多左條人龍😂PS.我去到果時大約七點✨新店原全無人排😱, 但求舒服唔想等就揀左佢~等左大約5分鐘就有位喇。✨兩個人安排坐面壁自閉位, i lovin' it~~好過三9唔識七你眼望我眼~😳✨環境都幾乾淨企理, 張枱感覺唔會太迫, 櫈底仲有個籃可以擺袋嫁❤✨一黎到已經比枱面D 調味料嚇親~超多款~!!魚露,辣椒油/醬, 醋汁,胡椒粉,菜脯等等,連頭抽都有😱😱😱, 會唔會誇張左小小😆雖然我乜都無加過, 不過佢做到個氣勢出黎~✨無論食物款式,粉類,飲品款式種類都真係好多選擇👍好似柚皮, 辣汁螺肉,豬油渣,豬手都唔太常見~~~粉類仲可以揀銀針粉, 紅薯粉,拉麵~~😚✨野飲~除左一般汽水,餐飲, 仲有自家制飲品~好似洛神花茶, 羅漢果龍眼茶等等。見跟餐半價, 整番杯先😜 叫左個蔗汁, 顏色好green, 不過我覺得甜得濟, 下次我唔會揀佢✨咸檸七~都係飲番d大路野好d~不過記得叫小冰, 佢本身比左

✨一黎到已經比枱面D 調味料嚇親~超多款~!!
✨咸檸七~都係飲番d大路野好d~不過記得叫小冰, 佢本身比左成半杯冰我~最後再叫佢走左佢
✨第一次黎梗係必試佢既招牌菜
👍秘製牛孖根: 份量唔細,都有6,7舊~ 炆得好淋, 有彈性~好入味!!必食
👍南乳豬手: 12蚊有兩舊~唔講唔係好覺有南乳味,不過真係炆得好淋,豬皮入口即溶
👍韭菜餃: 新鮮好味道,正常野
牛孖根,南乳豬手,韭菜餃

👍蘿白: 入口鬆化, 超級甜~必食
👍墨魚丸/八爪魚腐魚卷
:兩款都好彈口好好味,墨魚丸有雲吞麵鋪既質素, 有咬口,入邊仲有墨魚肉。
😱豬大腸: 我從來都唔食大腸, 比男友迫我食左一舊.......咬落好有彈性,淋淋地, 中間有D肥膏咇出黎, OH MY GOD~ 我接受唔到
墨魚丸,八爪魚腐魚卷,蘿白

✨湯底我揀左腩汁, 味道無食開榮記果種咁濃烈, 反而係較清同帶點甜~~味道唔錯但梗係差梗特色🤔
雖然我唔食辣, 最後唔執輸, 問侍應拎番個沙嗲汁同咖哩汁~~~~
對我黎講加DD 都已經好辣~~😍個人鍾意咖哩汁~辣度容易接受
加左落去之後成碗麵惹味左好多!!!!所以一定要記得加D汁!!!!!!!!
沙嗲醬/咖哩醬

👍瑞士雞翼: 甜甜地勁入味, 雞夠嫩滑~必食
瑞士雞翼

整體黎講幾好食, 食物款式選擇多, 唔怪得咁多人讚好~
未食過都真係要黎試下, 如果佢碗麵可以輕輕搭番條菜就更perfect !!
文記入到我心目中最愛車仔麵既三甲位置~😘
埋單每人六十幾蚊~~超飽!!!!!!!!!
2017-10-01
5 分鐘 (堂食)
牛孖根,南乳豬手,韭菜餃
墨魚丸,八爪魚腐魚卷,蘿白