2024-11-14
今日又黎到新蒲崗window shopping,閨蜜話想去食啲野,就陪佢去搵食啦,黎到呢間餐廳雖然細細地,但係裝修都好有文青feel,感覺好優雅。首先我地點左個煎虎蝦香草濃蝦汁扁意粉,虎蝦份量都幾多,落足成本去整,非常有誠意,味道都唔錯,我個人十分喜愛。重有好重既creamy cheese味,口感一流,值得一試。另一款主食係虎蝦蟹肉蟹膏濃蝦汁意大利飯,飯都係進口意大利飯,口感一流,非常彈牙。都係非常有誠意挑選食材。呢款都係好creamy,世界級享受。而且虎蝦份量都好多,非常足料。最後飲品方面就選左開心果那堤。真係有一股淡淡的开心果味,非常之有驚喜,感覺好清幽,非常有文青feel。另一杯就選左沖繩黑糖玫瑰那堤,呢款都係有一股淡淡既玫瑰🌹香味,拉花都好靚,真係打卡一流,靚到唔捨得飲,打左好耐卡先至品嘗。唔知你地又會鐘意邊款呢!