2021-09-03
本身行過諗住嚟呢條寵物街睇貓貓🐱 睇睇吓肚餓就見到呢間cafe👀 見到咁多人食咁就入咗去試吓😎餐牌都有好多唔同菜式揀,亦都有兩款二人套餐食,唔想煩嘅可以揀套餐💁🏻♀️ 我哋就散叫咗以下幾樣:❤️ Love Strawberry $118見餐牌寫話係呢間店嘅signature ,咁當然要試吓啦!😜 沙律底上有草莓、藍莓、無花果、紅菜頭同蕃茄仔,色彩繽紛,打卡一流📸 而每一個水果都好香甜,第一次食水果沙律,原來水果嘅酸酸甜甜同沙律菜係咁夾!💕❤️ French Braised Beef Cheek $158 + French Fries $38牛面肉有三大件,煮得好腍一切就切得開,亦都好入味😙 個伴碟係有薯蓉同幾款色彩鮮艷嘅瓜菜,薯蓉好滑亦都好香黑松露味!正!😋因為本身個牛面肉跟咗啲薯蓉同菜,所以side dish 我哋就加咗薯條🍟 薯條炸到乾身又好夠薯味,仲要係我最鍾意嘅粗薯條😝 一條接一條食唔停口,$38好大籃,呢個價錢好抵食呀!🙌🏻❤️ Creme Brulee Cake $58第一次見creme brulee 加蛋糕嘅組合😲 面層係用焦糖整嘅啫喱,中層係燉蛋味,食落口感有啲似cheese
❤️ Love Strawberry $118
❤️ Creme Brulee Cake $58
第一次見creme brulee 加蛋糕嘅組合😲 面層係用焦糖整嘅啫喱,中層係燉蛋味,食落口感有啲似cheesecake/mousse,底層有薄薄嘅蛋糕。另外仲有玫瑰味嘅雪糕,成個甜品超有驚喜🤭
❤️ Matcha Latte $38 / Mint Pineapple $42 另外我哋仲叫咗兩杯飲品,分別係抺茶latte 同薄荷菠蘿特飲😏
餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
呢度嘅職員都好好人,又唔會感覺佢哋逼你走坐得好舒服👌🏻 枱同枱之間都有一段距離,空間感十足,環境唔錯😌 每枱都有靚靚嘅粉色乾花比你慢慢打吓卡,整體都好舒服值得推介😆