2019-01-07
呢間餐廳一向都好受西環朋友歡迎 ,香港仲開咗幾間分店㖭, 睇嚟我都要黎試下佢嘅魔力啦 餐廳裝修得好有文青嘅氣色, 座位都算舒服,又唔少嘅打卡位 menu 設計都好靚最重要嘅就梗係佢嘅招牌 : 西瓜 士多啤梨蛋糕 估唔到西瓜同埋士多啤梨味可以咁鬼夾架爽口得黎又甜甜地,好清新問過店員,點解甘好食,同出面既蛋糕好不同店員話蛋糕採用打碎的杏仁代替麵粉,所以gluten-free (無麩質),較健康 。至於點解西瓜甘甜,原來係採用馬來西亞西瓜,因此不受季節影響草莓都會按季節調整貨源,夏天採用來自美國的草莓,冬天時採用來自韓國的,因此無論哪個季節食用都保持水準 。哈哈,我偷到師了!!講返主食先明太子軟殼蟹意粉 明太子本身有少少辣 ,我個人就唔食辣嘅不過配埋忌廉,佢嘅醬汁中和咗明太子嘅辣味, 就算bb都食得! 呢個意粉我覺得 好好食!仲有個軟殼蟹炸得好脆口 另外嗰個就普通咗啲啦,牛油果雞脾肉意大利面不過不失啦仲有青口 店員仲推介牛油果奶昔! 我本身覺得牛油果係鹹嘅,有d難以想像 😂😂不過懶得理,一於就試下啦!果然係全港首創,味道特別價錢不低,但性價比ok,人均二百几,都合理
香港仲開咗幾間分店㖭, 睇嚟我都要黎試下佢嘅魔力啦
餐廳裝修得好有文青嘅氣色, 座位都算舒服,又唔少嘅打卡位
menu 設計都好靚
最重要嘅就梗係佢嘅招牌 : 西瓜 士多啤梨蛋糕
估唔到西瓜同埋士多啤梨味可以咁鬼夾架
爽口得黎又甜甜地,好清新
至於點解西瓜甘甜,原來係採用馬來西亞西瓜,因此不受季節影響
講返主食先
明太子軟殼蟹意粉
呢個意粉我覺得 好好食!仲有個軟殼蟹炸得好脆口
另外嗰個就普通咗啲啦,牛油果雞脾肉意大利面
不過不失啦
仲有青口
店員仲推介牛油果奶昔!
價錢不低,但性價比ok,人均二百几,都合理