2016-04-10
琴日同朋友行開jcacc,朋友特意推介係附近的炸oreo,係jcacc行過一條街,位於石峽尾同九龍塘的中間,如果唔係地頭蟲都要花一段時間搵間小店不過就係勝在地方較偏遠,唔會有大排長龍既情況,小店以懷舊花花布作裝飾🌺,加埋懷舊郵箱,極有小文青味道📮小店以台灣飲品同小食為主,亦都有各式既便當飲品分成朱古力,咖啡,奶茶,優格爆珠,水果鮮茶,鮮泡茶等,亦有台灣夜市小食,每款都係十幾蚊有找,價錢都算實惠今日就嗌左酥炸oero同夜市必吃花枝丸🍢,炸oreo有4件,用奶漿包住oreo餅再放入油炸,奶漿咸咸甜甜,咬落去薄薄既奶漿加上脆脆既oreo餅,真係邪惡的小食🍩另外🎏夜市必吃花枝丸也有分大包6粒同小包4粒,花枝丸每粒都有特大魚蛋咁大,彈牙就唔洗講,咬落去仲食到啲花枝粒粒,加埋滲係上面既五味分,更添滋味,媽呀,真係好邪惡呀🙈跟住飲品就嗌咗薄荷朱古力同薄荷朱古力咖啡,依個飲品真係要一推👆🏼,香濃既朱古力加上薄荷香,甜味適中,簡直同食緊薄荷朱古力冇分別🍫正當大家都以為薄荷朱古力咖啡係朱古力加上咖啡味就錯喇,兩杯都係薄荷朱古力,但咖啡居然唔輸比朱古力,☕️咖啡飲落有烘烤過既味道,薄荷味雖然冇朱古力咁濃,但出
小店以台灣飲品同小食為主,亦都有各式既便當 飲品分成朱古力,咖啡,奶茶,優格爆珠,水果鮮茶,鮮泡茶等,亦有台灣夜市小食,每款都係十幾蚊有找,價錢都算實惠 今日就嗌左酥炸oero同夜市必吃花枝丸🍢,炸oreo有4件,用奶漿包住oreo餅再放入油炸,奶漿咸咸甜甜,咬落去薄薄既奶漿加上脆脆既oreo餅,真係邪惡的小食🍩 另外🎏夜市必吃花枝丸也有分大包6粒同小包4粒,花枝丸每粒都有特大魚蛋咁大,彈牙就唔洗講,咬落去仲食到啲花枝粒粒,加埋滲係上面既五味分,更添滋味,媽呀,真係好邪惡呀🙈
跟住飲品就嗌咗薄荷朱古力同薄荷朱古力咖啡,依個飲品真係要一推👆🏼,香濃既朱古力加上薄荷香,甜味適中,簡直同食緊薄荷朱古力冇分別🍫 正當大家都以為薄荷朱古力咖啡係朱古力加上咖啡味就錯喇,兩杯都係薄荷朱古力,但咖啡居然唔輸比朱古力,☕️咖啡飲落有烘烤過既味道,薄荷味雖然冇朱古力咁濃,但出奇地同咖啡好夾,就連我唔太好咖啡的人,都覺得好飲,大家記得下次要試下🤗