2018-12-05 68 瀏覽
男朋友起港島返工 我就起九龍對完港島零認識既我 靠男朋友帶我去周圍搵食🤪今次黎到上環區既餐廳夜晚間上環區有種寧靜 優閒既感覺 未入餐廳 人已經好放鬆入到餐廳 直頭有一種去種台灣渡假既感覺事關餐廳裝修 十分別出心裁 充滿一種舊台灣既感覺 好有文青氣氛但當然 餐廳名同貓有關🐱 所以都會有好多貓咪擺設餐廳有室內 室外既座位 如果一大班朋友聚會 揀室外位應該可以無限制地吹水😛餐廳係主打台灣菜 選擇都多 價錢亦合理首先揀左個「期間限定」菜式萬巒豬手飯配菜 車厘茄同雲耳 酸酸甜甜 好開胃豬手鹵得好入味又淋 入口即溶餐具也別出心裁好欣賞餐廳咁用心 令客人唔係單純食一餐飯咁簡單👏🏻之後再點多個麻辣火鍋🍲麻辣湯一滾 未食已經感受到🌶聽店員講 餐廳好有誠意 大部分材料都由台灣進口 係真正台灣既味道麻辣火鍋 入面有鴨血糕 甜不辣都係經常食到既台灣餸I love Taiwan❤️飲品方面選擇左花旗參紅棗枸杞桂圓茶貼心男朋友 知我冬天手腳容易冰冷 特登點俾我飲😘茶 帶淡淡花旗參既甘味 紅棗桂圓卻帶出啖啖清甜 好岩女仔飲因爲食麻辣火鍋既關係男朋友點左芭樂冰沙每啖冰沙 都感受到芭樂既味道 👍🏻是日晚餐真係食得好re
男朋友起港島返工 我就起九龍

飲品2
因爲食麻辣火鍋既關係
男朋友點左芭樂冰沙
每啖冰沙 都感受到芭樂既味道 👍🏻

是日晚餐真係食得好relax 起咁優雅 恬靜既環境下用餐 起香港實在好難得
同男朋友過左一個好文青既晚上🥰
最後店員提醒我 要俾溫馨提醒下 想黎食既朋友❤️
❣️聖誕餐需要預訂噢
❣️24/12-25/12 原價$299一位 但餐廳提早預訂優惠活動 即日起至23/12享有聖誕餐早鳥優惠價$249一位
❣️台式火鍋(喵一下)、台式煲(1963)跟飲品都是冬季限定新品 真係要試試啦
飯類
飲品1