忙咗一個禮拜,星期日最好就係瞓到自然醒,然後就搵一間舒服嘅cafe食個早餐/午餐/下午茶!呢間Comma Cafe,一聽個名就覺得文青啦~不過有少少難搵,其實大廈門口要係高氏大廈旁邊的巷仔轉入去!但上到去Cafe都唔少人食架!我估一來因為文青風(門口裝修都靚)🥰;二來係因為食物質素都應該唔錯!😍叫咗個黑松露香煎帶子燴飯,因為會包一杯38蚊飲品,所以就叫咗個熱薄荷朱古力~黑松露香煎帶子燴飯一上枱感覺細份咗少少,都諗住如果真係食唔飽就嗌過小食~白汁燴飯配洋蔥同蘑菇真係冇得頂!帶子我相信佢用刺身級,因為表面煎香左,裡面係刺身帶子的嫩滑~黑松露味唔會蓋過整體燴飯的味道!食晒成個飯都夠飽,唔駛叫小食😋薄荷朱古力好重薄荷香,好濃朱古力味,不過對我黎講比較甜,冬天飲熱朱古力就最爽!😍店主主要係兩個好可愛好靚女的文青妹妹,我覺得同店內裝修真係好夾,睇住佢地好忙咁行黎行去,我會覺得我的休閒其實係得來不易~要好好珍惜😚

薄荷朱古力
黑松露香煎帶子燴飯