2021-07-21 53 瀏覽
放工同同事諗住扮文青食好西就去左南豐紗廠行吓。果度都好多特色靚餐廳,我地去左地下KOKO Coffee Roaster裏面裝修水泥工業風,環境都幾chill。我地order 左安格斯肉眼扒同三文魚虎蝦明太子忌廉意粉。份肉眼扒個Plating 好靚, 好似法國菜咁, 肉眼扒帶有油脂,烤得一d 都唔乾,只係加咗鹽同胡椒都好好味。另外配有紅洋蔥汁,味道幾特別。而忌廉意粉混合左滿滿既明太子, 帶少少微辣,好開胃。加上新鮮三文魚子同大大隻爽口虎蝦,有幾種層次享受。飲品叫左杯Dirty 同自家製lemonade, Dirty 既咖啡味濃郁,飲完超精神,建議千祈唔好夜晚飲。lemonade 味道偏酸,少少甜, 清新度可解油膩感覺。