2020-07-26 364 瀏覽
第三波疫情開始爆發,由於要去九龍灣做啲緊急野,所以順便食個lunch。我一直都好想試呢間餐廳,但無論去到每一區都要排隊,今次來到九龍灣,因為不用排隊的關係,就可以開心試到呢間餐廳🥰淨係睇佢門口個甜品櫃,已經非常吸引,我哋叫咗兩個午市套餐,再追加了一個芝士薯條,午餐包括了飲品,很多選擇,這裏還有薑茶可以選。- 黑松露軟殼蟹意粉/ 材料十足,黑松露味道濃郁,軟殼蟹炸啱啱好- 千島醬蟹棒蟹子帆立貝pizza,味道OK,感覺新鮮,唯一是太多洋蔥,好像洋蔥才是主角- 車打芝士薯條,不過不失- 凍檸蜜,太甜,已經自家了三次水,還是甜- 薑茶,薑味十足,但比一般薑甜食完主菜,梗係要食返個甜品啦,我因為啲甜品而入嚟㗎嘛😝- 紅桑子醬雲呢拿吉士拿破崙👍🏻分量十足,可以2個人食都ok,有新鮮的水果味,而又不太甜- 紅豆綠茶朱古力撻,綠茶味不太重,有甘甘地的味道,整體很配合👍🏻起初以為只是普通文清打卡餐廳,但食物質素比我想像中好,特別是甜品,比某些酒店的水準更高,期待下一次再試其他的自家蛋糕😋👍🏻

- 車打芝士薯條,不過不失
- 凍檸蜜,太甜,已經自家了三次水,還是甜
- 薑茶,薑味十足,但比一般薑甜

食完主菜,梗係要食返個甜品啦,我因為啲甜品而入嚟㗎嘛😝

2020-07-20
  • 紅桑子雲呢拿吉士蛋糕