2023-04-17 142 瀏覽
最近先知原來葵涌開咗個全新名店Outlet Florentia Village 🛍️ 即刻捉左肥仔陪我去行吓😂行完之後,見到大堂有間叫「辦館」嘅餐廳睇落都好文青feel,於是就入去試吓😆🍽️醬燒豬仔骨配焗新薯角醬燒嘅豬仔骨肉質鮮嫩,味道濃郁,搭配焗新薯角嘅香脆口感,十分美味💓🍽️溫泉蛋蕃茄肉醬長通粉溫泉蛋配上蕃茄肉醬長通粉令整個菜式口感更豐富😗 醬汁調味調整得好恰當,不會過度咸或過度辣👍🏻整體嚟講都好吸引🍽️蜜桃梳打由桃汁和梳打水混合而成,口感清新,桃汁嘅酸甜味道搭配梳打水嘅濃度,十分適合夏天飲用🍹🍽️抹茶鮮奶這道飲品係由抹茶粉和鲜牛奶混合而成,抹茶粉嘅氣息清香,搭配鲜牛奶嘅濃郁口感,味道十分香氣🍵🍽️日精選蛋糕 (朱古力味蛋糕)這款朱古力味蛋糕口感醇厚,濃度恰當,朱克力香氣濃郁,值得一試 👍🏻

🍽️醬燒豬仔骨配焗新薯角

🍽️溫泉蛋蕃茄肉醬長通粉

🍽️蜜桃梳打

🍽️抹茶鮮奶

🍽️日精選蛋糕 (朱古力味蛋糕)