2020-03-15 309 瀏覽
星期六同朋友喺旺角行街街,行完街shopping想搵個地方可以同閨蜜傾吓計,可以慢慢坐,食個dinner 嘅cafe. 突然間諗起之前曾經同朋友慶祝生日的Cafe Fabulous. .今次餐廳有二人套餐推廣,我哋二話不說就選了這個套餐,貪佢有齊晒小食、飲品、主菜同甜品。.個人很喜歡他們的小食,有 ,同 ,除咗賣相唔錯,食落都好yummy..主菜我哋揀咗日式咖喱天婦羅炸蝦飯同埋日式天婦羅豬扒飯,我同我朋友都好喜歡日式咖喱,貪佢冇咁辣,個天婦羅炸粉做得唔錯。.甜品我哋叫咗藍莓芝士蛋糕,同埋比利時窩夫,甜品賣相吸引,可以影相呃like .飲品我哋叫咗四月( 朱古力、咖啡、雪糕)同十一月(抹茶、雪糕),月份的飲品通常都係有雪糕喺面配合埋沙冰,同埋飲品幾大杯,同朋友傾偈耐啲都唔怕口乾。.總括而言,很喜歡餐廳的氣氛,其實佢哋好多梳化都係6至10人枱,枱月枱之間有空間感,可以慢慢坐,傾偈又唔怕人哋聽到,一班朋友或者冋朋友上嚟Cafe食下野傾吓偈另一個好地方。

個人很喜歡他們的小食,有 [黑松露配炸薯條],同 [芥末蜜糖雞翼],除咗賣相唔錯,食落都好yummy.

炸薯條配黑松露醬
蜜糖芥末雞翼