2018-06-28 1047 瀏覽
某日係網上見到介紹文青打卡café既報道,然後同朋友揀位於西營盤既polygon試試,順便影下相,希望可以渡過一個悠閒既下午。當日我地大慨3點半到場,室外位置已經無位,我地只好暫時座係室內啦。裝修幾靚幾文青feel既,但惜有啲迫。我點左Quiche + Coffee Set而朋友點左藍莓Muffin + Tea Set 過左一陣有人離開,我地就即刻搬左出室外座喇其實室外既部分空間都幾細,但都影到下相既,個日亦都唔算話好熱,但最大既問題係有蚊,所以如果大家諗住去影相又好飲下野又好,想座出面既記得做一做防蚊工作,因為我個日噴左蚊怕水都比蚊咬左3啖,而係閒聊之下隔離台有幾個女仔都表示比蚊咬 食物泥講呢,我個個Quiche係唔錯既,幾香幾好食同埋幾足料,朋友個muffin就相對冇咁吸引喇,飲品方面,我覺得佢味道比較淡。 仲有一個問題係,佢D SET係SET死左跟coffee就係coffee,tea就係tea。唔可以加錢由coffee轉tea咁樣既,我建議不如彈性D啦,好似我朋友咁,其實佢都想食quiche既,但因為佢本身唔飲咖啡,但又想嗌set,只好轉食其他野 整體泥講都可以既,抵讚既係佢狗狗

過左一陣有人離開,我地就即刻搬左出室外座喇

整體泥講都可以既,抵讚既係佢狗狗friendly,可以比狗仔出室外座,但我未必會專登去第2次