2023-12-24 415 瀏覽
喺這家班蘭主題嘅港式蛋糕店,我試咗幾款令人心動嘅甜點。首先佢哋嘅鮮班蘭核桃戚風蛋糕真係撩到我心尖尖,鬆軟嘅戚風加埋香濃嘅班蘭,食落真係舒服到不得了,每啲蛋糕都做到外表同內在都係咁吸引🍰。跟住嚟個鮮班蘭芒果芝士卷,芝士同班蘭嘅結合真係得嚟唔膩口,加埋啖啖芒果肉,咬落去嘅每一口都爽滑得嚟又唔會太膩,真係食到停唔到口😋。點杯班蘭咖啡返嚟試吓,那個微妙嘅班蘭香氣夾帶咖啡嘅濃郁,飲落去很有層次感,而且香氣滿溢,係完美嘅伴侶。最後照實話,去到呢間店,我最期待嘅就係斑蘭合桃戚風蛋糕。佢哋嘅蛋糕唔單止外觀靚,而且每一啖都品嚐到舒泡泡嘅口感同清新嘅班蘭味,真心推介畀班蘭控們👍!所以話,求求其陣你要喺佐敦行街,記得順道嚟味嚐下這些斑蘭美夢嘅甜品吖!