2022-05-17 36 瀏覽
1)金桔蝶豆花薄荷熱飲,青桔化痰潤喉碟豆花有抗氧化、加入天然蜜糖調配而成。2)碟豆花芒蜜桃凍飲,飲落感覺好清新。3)大蝦配紅菜頭油醋汁,大蝦彈牙再沾醋汁,好開胃。蘇格蘭煙三文魚配青芥忌廉及法國黑魚子醬,三文魚比較味淡配青芥忌廉,味道好夾 ,上面再放入法國黑魚子醬,食落幾種層次。4)香脆的法國蒜蓉包,特別好食😋5)蝦球配自家製蛋黃醬香脆蝦球可沾自家製蛋黃醬或佢放上嘅檸檬片,我鐘意檸檬汁,酸酸的味道有清新感覺。6)香脆鵝肝配焦糖無花果及砵酒汁🤓點解食鵝肝會冇油膩感?將煎香鵝肝加入砵酒變成一個汁,無花果煎香,佢嘅果糖同鵝肝配合,就唔覺油膩,重有香嘅感覺。7)秘製慢燒走地雞用有機走地雞配合有機嘅椰菜菠菜,走地雞好嫩滑,配搭新鮮有機菜,食得健康。8)干邑龍蝦濃湯係用大量蝦頭同殼炒香再焗然後慢慢磨煮而成,干邑調味令到湯更加濃郁,原來咁講究,唔怪之得咁好飲。9)野菌黑松露醬意大利飯配香煎北海道帶子。野菌有抗氧化,意大利飯獨特天然淡淡飯香和甜味,配合香煎帶子,好正。10)扒和牛牛柳配辣根醬用日本和牛整成牛扒再以慢煮煎香上碟,配搭辣根醬,唔沾醬都一樣好食。
1)金桔蝶豆花薄荷熱飲,青桔化痰潤喉
碟豆花有抗氧化、加入天然蜜糖調配而成。
2)碟豆花芒蜜桃凍飲,飲落感覺好清新。
3)大蝦配紅菜頭油醋汁,大蝦彈牙再沾醋汁,好開胃。
4)香脆的法國蒜蓉包,特別好食😋
5)蝦球配自家製蛋黃醬
6)香脆鵝肝配焦糖無花果及砵酒汁
🤓點解食鵝肝會冇油膩感?
7)秘製慢燒走地雞
用有機走地雞配合有機嘅椰菜菠菜,
走地雞好嫩滑,配搭新鮮有機菜,食得健康。
8)干邑龍蝦濃湯
9)野菌黑松露醬意大利飯配香煎北海道帶子。
10)扒和牛牛柳配辣根醬