2024-02-08
呢間隱沒係斜路轉角嘅咖啡小店,如果唔係特登行入來真係幾難發現,除左一般常見嘅咖啡之外,仲有多款特別調製嘅口味。咖啡師點餐時會主動親自介紹各種咖啡,飲完後又會問我地意見,完全感受到佢嘅用心同對咖啡嘅執着👍!咖啡師講話呢度經已開業六年,但最近越來越少人流,唔知挨到幾耐🥲 大家過西環呢邊可以來試下!我地試左杯咖啡師特別研製調配嘅蘋果茶咖啡,偏酸調嘅咖啡加入🍎蘋果茶,咖啡香中飄逸住陣陣蘋果嘅果香,好清新!喜歡🫖培茶嘅呢度有Latte同🍫chocolate可選,培茶味chocolate嘅茶味很突出,與可可嘅味道相互融合,拉花亦都好精緻!除左咖啡好飲外,呢度嘅🍝Pasta都好食。本來我地想試特色嘅腐乳忌廉雞肉意粉,可惜去到無曬。我地就叫左🍄牛肝菌蘑菇意粉,牛肝菌醬汁味道好濃郁,口感Creamy,意粉都幾有韌勁!