2024-10-30
#chuchu食在東涌📍 大少燒味茶餐廳上朋友屋企食飯,諗住斬料加餸,入街市之前,比間懷舊香港為主題門面好靚嘅荼餐廳吸引到,有香港舊式唐樓、霓虹招牌、T 字型街牌等—————————————————————❣️ 燒鵝下庄 $130食燒鵝一定係食燒鵝脾,燒到個皮好脆,鵝肉都好juicy.❣️ 叉燒 $65半肥瘦叉燒冇得輸!肉感好鬆軟!.❣️ 魚香茄子煲 $74熱辣辣!翻到屋企再食都仲差啲辣親條脷🤣好香,餸飯真係一流!.❣️ 大少潛艇 $42見佢招牌就試下!啱啱整好熱辣辣,入面有蛋同叉燒同溶咗嘅芝士!好好味😋第一次咁樣配搭,唔知係咪大少平時食開架呢—————————————————————不專業評分👅好味指數: 8.5/10 💰性價比: 8.5/10👍🏻推薦: 9/10 —————————————————————🏡地址: 大少燒味茶餐廳 (東涌)東涌逸東街8號逸東邨逸東街市99號舖🕑營業時間: 06:00-22:00—————————————————————#chuchu食港式—————————————————————Follow🐷 @chuchu_hkfoodietag埋你啲朋友仔like下我
📍 大少燒味茶餐廳
❣️ 燒鵝下庄 $130
食燒鵝一定係食燒鵝脾,燒到個皮好脆,鵝肉都好juicy
❣️ 叉燒 $65
半肥瘦叉燒冇得輸!肉感好鬆軟!
❣️ 魚香茄子煲 $74
熱辣辣!翻到屋企再食都仲差啲辣親條脷🤣好香,餸飯真係一流!
❣️ 大少潛艇 $42
不專業評分
👅好味指數: 8.5/10
💰性價比: 8.5/10
👍🏻推薦: 9/10
—————————————————————
🏡地址: 大少燒味茶餐廳 (東涌)
東涌逸東街8號逸東邨逸東街市99號舖
🕑營業時間: 06:00-22:00