2021-09-03 913 瀏覽
依排天氣咁熱真係食唔到太多野(🤫好似係)一於清清地煮個米粉,,配斬料~斬大舊滷味🥘好耐無行康怡💃🏻原來街市都變左做超大型超級市場入面有間:✨金獅鵝滷水專門店環境味見到間鋪先聞到好惹味的滷水傳入我的鼻👃🏻💨香噴噴真係比佢吸引左😍全透式廚房令我更加放心選購🛍個廚房真係仲乾淨過我屋企廚房🤣同埋…好多種滷味啊~~食物除左有賣原隻滷水大隻鵝,仲少有提供內臟好似有鵝肝、鵝腎、鵝腸、鵝紅等等每日新鮮直送店內,絕對係優質本地滷水啊~我地一家人叫左兩大盒滷水鵝+ 鵝翼 + 鵝掌 + 豆腐分享滷味,分享滋味。
秘製滷水汁唔會死鹹,清香八角味超香;清香回甘。而且醬汁亦唔會搶左食材既味道,無揀錯,做加餸一流啊~滷水鵝🦆有鵝味,但不會騷。肉質十分嫩滑。鵝肉肉身厚而不肥。就連細節位鵝皮位置都走左肥,大口食肉連皮都無罪惡感,啖啖滷香鵝肉味道,好甘香。自家秘製滷水加上新鮮鵝翼及鵝掌👏🏻切成單骨,食起上黎好方便。而且師傅斬得好好,鵝翼及鵝掌都係無碎骨。外皮爽脆,軟骨位一樣入味,用黎送酒睇波一流,滿滿骨膠原。下次想食埋🦑墨魚、🩸鵝紅同埋🌭鵝腸啊~~其實樣樣都想食,我忍唔住啦!~~~🤣(說好的無胃口呢?)
依排天氣咁熱真係食唔到太多野(🤫好似係)
一於清清地煮個米粉,,配斬料~斬大舊滷味🥘

好耐無行康怡💃🏻
原來街市都變左做超大型超級市場
入面有間:✨金獅鵝滷水專門店

味見到間鋪先聞到好惹味的滷水傳入我的鼻👃🏻💨
香噴噴真係比佢吸引左😍

食物

每日新鮮直送店內,絕對係優質本地滷水啊~

秘製滷水汁唔會死鹹,清香八角味超香;清香回甘。
而且醬汁亦唔會搶左食材既味道,無揀錯,做加餸一流啊~

滷水鵝🦆

有鵝味,但不會騷。肉質十分嫩滑。

自家秘製滷水加上新鮮鵝翼及鵝掌👏🏻

切成單骨,食起上黎好方便。
而且師傅斬得好好,鵝翼及鵝掌都係無碎骨。
外皮爽脆,軟骨位一樣入味,用黎送酒睇波一流,滿滿骨膠原。

下次想食埋🦑墨魚、🩸鵝紅同埋🌭鵝腸啊~~
其實樣樣都想食,我忍唔住啦!~~~🤣
(說好的無胃口呢?)