2025-01-25 115 瀏覽
今晚約左好姊妹食好西, 之前食隔離間Room3嘅時間已經有話想試下呢間炑, 新一年終於約到兌現承諾, 一入去就係長長嘅三面長枱, 環境乾淨企理, 裝潢具特色✨️果酒餐廳近日入咗唔同嘅果酒, 我地就試左啤梨同奇異果味, 口感好清爽, 味道唔會太甜好似糖漿咁, 入便仲有少少果肉, 飲落口感好豐富✨️前菜湯葉配三文魚子, 腐皮柔軟富濃郁豆香, 配上鹹鹹香香嘅三文魚子, 食落相當開胃✨️北海道瀨尿蝦茶碗蒸 打開就已經見到攋尿蝦係蒸蛋上面, 香濃嘅鮮味慢慢湧出, 蝦肉爽彈有著勁,蒸蛋軟滑, 蛋香味濃, 配上少量柚子皮感覺相當清新✨️深海池魚薄切 第一道嘅薄切已經非常吸睛, 簡單配上wasabi已經好突顯出魚嘅鮮味✨️淡路島針魚刺身 而家當造嘅白身魚, 肥美爽口, 鮮味十足✨️燒北寄貝肉質肥美爽脆, 貝殼仲裝住甜甜嘅清湯, 超正!✨️紅鰤魚兩食肉質肥美而不膩, 口感爽彈, 配上紫蘇花同食, 令味道更突出✨️德島縣真蠔 簡單配搭柚子皮、酸汁同辣蘿蔔蓉已經好出色, 蠔肉質感比較爽身, 蠔味濃郁✨️蝦多士用左蝦膠、蝦頭汁、蛋黃醬同士拉叉醬製作, 配搭新穎有趣, 多士炸至金黃酥脆, 外型好似一塊五花腩咁, 食落好有驚喜,
✨️果酒

✨️前菜

✨️北海道瀨尿蝦茶碗蒸

✨️深海池魚薄切

✨️淡路島針魚刺身
而家當造嘅白身魚, 肥美爽口, 鮮味十足

✨️燒北寄貝
肉質肥美爽脆, 貝殼仲裝住甜甜嘅清湯, 超正!

✨️紅鰤魚兩食

✨️德島縣真蠔

✨️蝦多士
用左蝦膠、蝦頭汁、蛋黃醬同士拉叉醬製作, 配搭新穎有趣, 多士炸至金黃酥脆, 外型好似一塊五花腩咁, 食落好有驚喜, 而且完全無膩感

✨️大拖蘿
用左蛇腹呢個部位, 肉質相當肥美, 油脂甘香, 配京葱平衡番整體味道

✨️牛肉汁炆和牛牛板肉
用左牛板肉、蘿蔔同炆牛肉汁製作, 食落甜甜地, 和牛軟腍入味

✨️墨魚天婦羅
新鮮炸好嘅天婦羅墨魚, 金黃酥脆, 配上自家調製嘅咖哩鹽同烏魚子, 風味十足

✨️京都大黑菇天婦羅
外層嘅炸衣好薄好脆, 磨菇柔軟juicy

✨️江之島釜飯
釜飯材料有甘筍、白飯魚、蟹肉、三文魚子同油揚, 份量十足, 每一啖都食到食材鮮味, 口感相當豐富

✨️自家製黑糖蕨餅
蕨餅口感軟糯, 煙煙韌韌, 甜而不膩