2019-05-19 372 瀏覽
寫m記食評好似無無謂謂咁,但今次m記咁創新出宜家熱爆全城嘅芝士奶蓋,就真係要寫下喇。本身都鍾意飲呢類港女至愛嘅飲品,今次m記app比晒coupon免費試飲就梗係要試下!免費嘅得兩個味可以揀,四季春同齋啡。感覺上奶蓋好似同茶夾啲,都係揀番四季春啦。奶蓋份量唔少,第一啖飲個奶蓋的確有芝士味。茶就好一般,可能因為多冰嘅關係,茶味好淡。兩者溝埋之後,奶蓋嘅芝士味亦都明顯減弱。奶蓋上面佢都有落到啲topping,一開始以為係抹茶粉,點知係茶葉黎,脆卜卜咁,口感有啲奇怪,個人認為唔加好過加。原價25蚊黎講,真係好唔抵飲,質素好一般。但可能免費嘅關係,可能員工都做唔切先咁。見個app仲有張買一送一券,過兩日試埋其他口味先!