餐廳: Chatterbox Express
資訊:

由新加坡文華大酒店嘅國際知名過江龍傳奇海南雞餐廳品牌Chatterbox於去年係香港開Chatterbox Café, 已經引嚟熱話,今次終於比我去到太古城開嘅Chatterbox Express😆一入店,整個裝修摩登舒適,令人好舒服因為疫情,餐廳都做好防疫措施!🌠星洲海鮮炒貴刁一上菜已經好香, 鑊氣好夠~每條貴刁都沾曬醬油,好上色,果然做到色、香、味俱全!貴刁上放滿銀魚仔,令到成碟貴刁食落好香魚鮮味,而鮮蝦夠大隻,肉質鮮甜~算足料!🌠 新加坡肉醬撈米線配溫泉蛋呢款係餐單上有辣椒係旁邊,食落無乜辣味,怕辣既朋友都可以食!米線質感做得好好,食落非常彈牙!肉醬製法有啲似肉燥, 肉醬香濃惹味😄 溫泉蛋、肉醬同米線撈勻,令到每一啖都有肉醬嘅香味同溫泉蛋漿,真係好正😜🌠 蒜茸炒小棠菜精選套餐加$15 就有,小棠菜一睇就新鮮,濃濃嘅蒜香味😜 必點!🌠 鹹蛋黃雞翼推薦!呢款真係好有驚喜!一碟 四隻雞全翼都沾上陣陣鹹香嘅鹹蛋黃沙,食落真係有啖啖鹹蛋黃粒, 雞翼香脆得嚟唔油膩,而且雞肉非常嫩滑!嚟呢到食嘢嘅朋友一定要叫😜🌠 雞肉沙爹一碟四串, 外表燒成金黃色,雖然燒完但雞肉保持嫩滑,沾上沙嗲醬,非常惹味

一入店,整個裝修摩登舒適,令人好舒服
因為疫情,餐廳都做好防疫措施!

🌠星洲海鮮炒貴刁
一上菜已經好香, 鑊氣好夠~
每條貴刁都沾曬醬油,好上色,果然做到色、香、味俱全!

🌠 新加坡肉醬撈米線配溫泉蛋

🌠 蒜茸炒小棠菜

🌠 鹹蛋黃雞翼
推薦!

🌠 雞肉沙爹
一碟四串, 外表燒成金黃色,雖然燒完但雞肉保持嫩滑,沾上沙嗲醬,非常惹味 ! 不知不覺食完😏

🌠 美祿恐龍
見天氣涼涼地叫杯熱美祿保暖, 美祿非常夠味,最岩鐘意飲甜嘢嘅我😆飲完成個人暖曬