2021-12-28
聖誕三日紅假,其中一日入左嘉湖親戚屋企麻雀耍樂,入去之前去左出名多平野食嘅新北江買埋野食入去一齊食,食飽先開枱。見蛋藝工房店面企理乾淨,啲野食都係街坊價,就一於試下。蛋藝工房主要做外賣生意,店內只有六個堂食位。蛋藝工房主打食煎蛋同滑蛋,所以飯款大迎份都有蛋喺入面,另外佢地都有pizza同小食供應。我揀左個二人餐($138, 外賣加$4),裡面包左兩個6吋Pizza、一款飯、雙色薯條同兩款飲品,另外再加多個炸物拼盤($38,外賣加$1)。夏威夷墨西哥薄餅 - 薄餅直徑約6吋,餅底薄而香脆,餅邊脆到好似食緊餅乾咁,薄餅上面放滿菠蘿、粟米同番茄,食落甜甜地都唔錯。煙三文角墨西哥薄餅 - 餅底同樣香脆,薄餅上面放滿三文魚、番茄同芝士。炸雙色薯條 - 雙色薯條即係普通薯條同番薯薯條,份量都唔少,外賣返到黎都仲有少少脆。醬皇手工叉燒配炒滑蛋飯 - 叉燒雖然唔算太厚切,但食落都幾鬆軟,肥瘦適中,下面嘅涌蛋唔會太老太鞋,都唔錯。炸物拼盤($38) - 拼盤包左春卷、咖哩角、炸蝦、炸雞保同燕麥紫薯丸各兩件,都幾豐富。炸物拎到返黎都仲脆,紫薯丸就甜甜地,似甜品多啲。飲品 - 二人餐包嘅野飲可以揀汽水或者哩
蛋藝工房主要做外賣生意,店內只有六個堂食位。 蛋藝工房主打食煎蛋同滑蛋,所以飯款大迎份都有蛋喺入面,另外佢地都有pizza同小食供應。
飲品 - 二人餐包嘅野飲可以揀汽水或者哩兩款純茶,亦可以加錢轉樽裝奶茶。