2019-08-21 135 瀏覽
芝士豬肉湯餃間舖都開左一段時間~今日睇睇Open rice見唔少人推介尼間餃子店就即管試下。。餃子皮。尼間餃子店,皮唔可以叫超薄,但係相對餡料分量就叫薄了,係埋口位比較厚。。餡料。淡淡芝士味,對於芝士控既我有d失望,不過調味好夠味,好好食!一咬開餃子,肉汁就瘋狂漏出黎,真係好好味!不過食到第三四隻就開始覺得鹹,所以佢既餡料偏重口味,個人黎講可以接受~。湯底。豬骨粟米紅蘿蔔湯,超級夠味,飲完無口渴既感覺,姐係無味精,個湯底好濃郁,已經熬到奶白色,正係比錢買碗湯我都肯!。整體。餃子真係超級大隻,食量中等既我嗌左8隻都食剩3隻,啖啖肉真係好滿足,因為即叫即整,所以等既時間偏長,總結黎講真係唔錯,值得一試!
芝士豬肉湯餃
。餃子皮。
。餡料。
。湯底。
。整體。
2019-08-21
20 分鐘 (堂食)