2023-09-30
這一間Phi Coffee位於屯門市廣場,我已經有一段時間冇去過,而加又有新嘅款式梳乎厘出咗,我就去咗食吓🤔!.玄米茶提子無花果梳乎厘 $126呢款提子無花果梳乎厘係店家新款產品,係用咗玄米茶製造,我覺得梳乎厘味道都幾特別🤔,口感鬆軟有玄米茶味又有蛋香味😚,又用咗脆甜薄脆同花草做裝飾😍,配埋軟綿綿嘅忌廉夠哂甜而滑口😋,再食埋提子無花果清甜又爽口,整份梳乎厘份量十足😮!.Loutus 海鹽焦糖吐司 $88呢一份海鹽焦糖吐司賣相吸引🤤,整份配答都幾特別🤔金金黃黃,有焦糖香蕉口感特別,外甜脆內軟綿雙重甜味😋、Loutus脆餅入口香脆、整件咖啡味牛油味道好香咖啡味😙入口軟滑、吐司外皮金香脆軟口感特別,配埋香甜冰凍雪糕多從味道好好食😚!.明太子醬三文魚籽貓耳朵粉 $138呢一碟三文魚籽貓耳朵粉望見好特別🤔,有帶子、三文魚籽、整碟貓耳朵粉掛滿明太子醬味道香濃又美味😋,口感煙韌配埋三文魚籽脆卜卜😙,帶子入口鮮甜美味配埋貓耳朵食真係好正!.熱焦糖脆脆鮮奶咖啡 $45呢一杯鮮奶咖啡白叨叨,飲入口味道香濃😚又夠滑口,杯面放咗焦糖脆脆食番粒帶點甜口😋,又有一件蛋白餅伴咖啡香味鬆脆,我覺得兩者都好夾!.絢爛熱
玄米茶提子無花果梳乎厘 $126
再食埋提子無花果清甜又爽口,整份梳乎厘份量十足😮!
Loutus 海鹽焦糖吐司 $88
配埋香甜冰凍雪糕多從味道好好食😚!
明太子醬三文魚籽貓耳朵粉 $138
熱焦糖脆脆鮮奶咖啡 $45
絢爛熱情果芒果椰子奶昔 $52
呢杯奶昔多種味道🤔,用咗芒果肉拌杯裝飾,飲到入口椰子絲伴沙冰口感特別,又帶點椰子清香味道😚,口感香滑甜度適中😋,整杯嚟講我覺得都幾好!