2020-05-16 71 瀏覽
有冇人同我一樣,鐘意食鹹食多過甜食?🙆🏻‍♂️之前見有朋友仔嚟試呢間新開既小食店,見咁近公司就一於試試!呢間舖頭見佢自創左好多款新口味,例如:D24榴蓮、泰式炒蟹、天椒麻辣牛肉🥰🥰款款聽落好吸引。以專賣雞蛋仔既舖頭黎講,等10分鐘左右都算差唔多。等緊果陣,收銀姐姐話我個咖哩牛肉好香😂,搞到我好期待!一拎到上手,溫度剛剛好,唔會太熱!我真係要讚下佢呢個咖哩牛肉色,真系做得幾好味😋!一拎上手,有微微咖哩香,一咬落去,雞蛋仔外皮好脆,而入面依然軟熟,加上每一粒雞蛋仔都有一粒薯仔🥔,呢種外脆內軟既口感真令我愛上左佢🥰!每食一粒,咖哩香味慢慢係口腔入面散開,味道係帶少少香料味,令我食到停唔到好!另外,我覺得老闆真好細心,每整完一款味道,都會抹乾淨部機,所以出爐既雞蛋仔顏色至咁靚👍🏻!味道價錢唔錯又足料,我自己都會再去食,建議大家去試!

咖哩薯仔雞蛋仔
咖哩薯仔雞蛋仔