2016-11-23
京林屋季節限定新口味超好味讚岐烏冬 ! 不嬲我都好鐘意食讚岐烏冬 !!! 天氣凍返小小, 食返碗讚岐烏冬, 真係人生一大樂事面質超級煙un, 口感一流 ! 湯底係醬油湯底, 但唔會太咸, 上面2大塊日式魚片, 好彈牙 ! 再加埋天婦羅碎同紫菜碎, so yummy ! so lovely ! 因為始終醬油湯底食食下都會令到我有口渴既感覺, 係呢個時間, 食返一小件side dish 酸白蘿蔔中和返, 我又可以食多一大啖烏冬啦 <3 朋友食的稻庭面, 我試左一啖, 口感冇讚岐烏冬咁煙un, 比較淋身, 但係2種口感黎的, 都可以一試, 不過我鐘意讚岐烏冬多D甜品呢, 今次食左.... 特製林屋抺茶餡蜜, 正 ! 呢個真係推介 ! 本人覺得好食過香港芭菲 ! 因為今面有既ingredients 一樣好多, 仲有我好鐘意食既抹茶糯米糍 ! 又有寒天/白玉同埋抺茶雪糕 ! 點解我覺得好過芭菲係因為佢係一碗上, 唔係一杯上...我唔洗由頭食到底先食到個底既ingredient, 想食咩就食咩, 最好不過 抹茶糯米糍真係好好味 ! 好鐘意呢種texture, 煙煙un un 咁! anm
特製林屋抺茶餡蜜, 正 ! 呢個真係推介 ! 本人覺得好食過香港芭菲 ! 因為今面有既ingredients 一樣好多, 仲有我好鐘意食既抹茶糯米糍 ! 又有寒天/白玉同埋抺茶雪糕 ! 點解我覺得好過芭菲係因為佢係一碗上, 唔係一杯上...我唔洗由頭食到底先食到個底既ingredient, 想食咩就食咩, 最好不過 抹茶糯米糍真係好好味 ! 好鐘意呢種texture, 煙煙un un 咁! anmitsu就岩岩相反好爽口, 加埋抺茶雪糕一齊食, perfect ~
芭菲ingredients 好豐富,有原粒栗子,香滑嘅栗子蓉,入面仲有水果粒,,令到味道更加fresh,再加上焙茶啫喱和米通粒粒,食落好有口感!