2019-08-08 186 瀏覽
朋友話牛陣出咗個新火鍋湯底,見到有期間限定湯底出,係冬蔭公湯底呀,係日式火鍋店真係好少遇到,見yoho咁就腳,價錢又晤貴,而且任飲任食,當然要試試啦!七點時間,人流開始多!但環境很闊落,所以都坐得很舒服!好多湯底選擇,但有新野,當然要試吓呢個冬陰公湯底,原來是DIY製作,先放牛脂膏爆香,炒香之後再放海鮮和香料,然後倒入冬蔭公湯,整嘅時候已經聞到陣陣濃郁嘅香辣味。湯底本身係唔辣嘅,客人可以按個人喜好加泰式子彈椒,而我地加左大約三條,就調校到我地喜歡嘅口味。係湯底未被其他配料污染之前我地試左好幾啖,哇,有得玩又有得食,味道香濃之餘和比平日在泰國餐館飲的更有風味呀。打邊爐當然唔少得肉類啦!澳洲上級長期牛穀飼牛質素算高,雪花紋紅白相間,脂肪分佈平均,淥一淥就食得,豚肉亦唔會好肥膩。海鮮方面有廣島蠔,帆立貝同埋蠔,樣樣都好新鮮,同冬蔭公湯底非常夾。套餐仲可以無限任點象啤,凍飲同熱泰式香茅茶任飲, Haagen-daz雪榚任食 ,真係無得頂呀!唔夠食仲有自助小食💁‍♀️炸雞鬆脆,泰式蝦片微辣惹味!食唔停口!重有自助丸類,蔬菜,粉麵,飲品和名牌雪糕!但係侍應refill嘅速度都相當快,好多時食物盤都係

七點時間,人流開始多!但環境很闊落,所以都坐得很舒服!

重有自助丸類,蔬菜,粉麵,飲品和名牌雪糕!但係侍應refill嘅速度都相當快,好多時食物盤都係滿滿嘅。