2019-11-10 141 瀏覽
係元朗好食既餃子麵店係廖廖可數,近期發現咗一家新餃子舖係元朗兩個地點開咗舖,於是走入去試試。上次我試咗鹹旦黃芥菜鮮肉餃湯麵🍲(上海麵)。口味新鮮感高,一咬就feel到鹹旦黃香,芥菜既靚托係好突出到鹹香。上次感覺唔錯,而且見到其他口味既餃子都想食,所以今次同朋友再到另一間舖試試。今次叫咗主食超牌三拼餃湯🥟🥟🥟刀削麵(大白菜、韮菜、香芹)、黑松露拼韮菜煎餃,再加咗小食農家豬手😋我最鐘意香芹餃既味道,因為佢係平平既豬肉味加添咗獨特既香味,份外清新㗎! 另外個黑松露煎餃亦很不錯,咬開有淡淡既松露香,唔會太濃。配以脆脆的外皮,口感好正,仲唔油膩添! 另外都想讚吓做豬手同是日中湯。豬手唔肥、皮滑、南乳味恰到好處,食完絕唔洗罐水。中湯係勁有家既感覺,真材實料。記得上次係粉葛湯,今次係黃瓜三豆湯。唔洗自已煲咁煩啦!😉🤣