🎄🎄Merry Christmas 🎄 🎄聖誕梗係要慶祝下啦🥰加上新-年又快到😍為左預祝我地新既-年可以「莓」有煩惱🤣所以我帶咗我fd 去食左個草莓主題既鳥籠tea 🥳🌟莓莓盛燕🌟既鳥籠TEA SET$398 Set for two ,入面有:👉🏻 ✨香煎鵝肝配砵酒汁✨鵝肝外層焦脆,內裏柔嫩,油香突出,甜甜既特制砵酒汁淋上面簡直紅袖添香,味道濃郁又豐富👍🏻✨刁草三文魚泡芙✨造型成個迷你漢堡包咁,用平時多數用梨做甜食既泡芙夾住舊三文魚,感覺幾特別;味道比傳統漢堡包清新,意想不到地-d違和感都冇👍🏻✨香脆炸蠔配藍莓他他汁✨炸蠔金黃酥脆又大隻,配上酸酸甜甜嘅藍莓他他汁,開胃之餘完全0油膩感👍🏻✨燕窩香蒜煙肉蛋批✨批皮好重牛油香,連埋忌廉滑蛋、鹹香煙肉同埋香蒜組成嘅內餡一齊食真係好有法國🇫🇷風味✨燕窩牛奶布甸✨布甸奶香濃郁,幼滑細膩,上面放埋燕窩真係夠晒滋潤✨藍莓芝士餅✨芝士餅質感幼細軟滑,入口有陣柔和既奶香同濃郁既芝香;上面放上酸甜醒神嘅藍莓醬,食多2舊都唔會漏👍🏻✨燕窩紅色天鵝絨蛋糕✨食起梨好似絲絨咁輕盈滑順,濃郁的可可香中帶有微微的酸味,味道幾正宗,放埋燕窩感覺好矜貴😬✨燕窩士多啤梨慕絲
🎄🎄Merry Christmas 🎄 🎄

🌟莓莓盛燕🌟既鳥籠TEA SET

$398 Set for two ,入面有:👉🏻

✨香煎鵝肝配砵酒汁✨

✨刁草三文魚泡芙✨

✨香脆炸蠔配藍莓他他汁✨

✨燕窩香蒜煙肉蛋批✨

✨燕窩牛奶布甸✨

布甸奶香濃郁,幼滑細膩,上面放埋燕窩真係夠晒滋潤

✨藍莓芝士餅✨

✨燕窩紅色天鵝絨蛋糕✨

✨燕窩士多啤梨慕絲杯✨

士多啤梨慕絲質感夠哂順滑,中間有個甜甜酸酸既士多啤梨醬夾心,整體味道唔會太甜,連埋上面一絲絲嘅燕窩一齊食真係好有質感😍

✨紅桑子歌劇院蛋糕✨

由紅桑子果醬、紅桑子朱古力醬、海綿蛋糕組合而成,質感濕潤、蓬鬆,口感滑順,風味濃稠😍

✨士多啤梨卷✨

質感輕盈既士多啤梨蛋糕捲上酸甜開胃、滑而不膩既士多啤梨cream,正👍🏻

套餐仲包左2杯叫做Angel Kiss既特飲:

暖笠笠既香甜草苺茶果味超重冇酸味,入面仲有好多草苺碎粒,用料十足👍🏻加埋上面滿滿綿密滑溜既cream -齊飲真係甜蜜又暖身😍,好似比天使錫過咁幸福

另外加左:

✨精選生𧐢x 6✨ $88

估唔到呢個價位都可以喺酒店度食到半打生蠔🦪,所以我地唔執輸叫左-打🤣生蠔仲要隻隻肥美飽滿唔細隻,鮮甜得梨帶有海水味,口感略帶爽脆;又平又正,抵到咁得唔得㗎?!

✨汽泡酒✨

呢杯酒汽泡好夠,飲落有陣荔枝同玫瑰既香味,酸度冇香檳咁尖銳,甜甜地好討喜👍🏻

✨Zingy Grass✨ $78

呢杯Mocktails主要由青檸汁、檸檬草同蘇打組成,味道好清新,解膩-流👍🏻

又鵝肝、又燕窩、又士多啤梨、又生蠔,竟然人均3百都唔使就可以通通食勻哂🤣抵到爆🤣

食物、飲品都好高質唔在講,上枱個大鳥籠仲要好靚好吸睛❤️唔過嚟食下好嘢打下卡,真係對唔住自己丫🤣

🥂COZi Lounge

📍葵涌青山公路-葵涌段443號