2019-05-25 49 瀏覽
最近麥當勞買廣告賣得好行,就係嗰個奶蓋飲品,仲要出埋兩粒巨星,宣傳落足本,味道如何呢?大家都知麥當勞app有一個試飲優惠券,我就去咗換一杯四季春奶蓋嚟飲。做緊優惠真係特別多人排隊,足足排咗10幾分鐘先至到我落單,我問店員有冇少甜小冰,佢話有得小冰。收到杯嘢飲,呢一杯原價$25嘅奶蓋四季春茶比出邊街一般賣奶蓋茶鋪頭嘅size細,奶蓋同茶層次分明,明顯一層白色奶蓋一層淡黃色茶。奶蓋上面店員仲落左少少茶葉碎作為裝飾。味道:首先第一口就係奶蓋,鹹,油,小小奶味,小小芝士味,濃稠程度為杰。到下面四季春茶,有茶香味,不過冇茶嘅苦味或者甘味。成杯野嘅評價:極低分,奶蓋杰撻撻冇奶味得個咸字,茶冇茶味,最奇怪係嗰啲沈左響面嘅茶葉碎,望落去係靚但係食落去係苦到最近新出嘅蝦堡,我買咗就咁滋味蝦堡嚟食,冇菠蘿冇double嗰隻。蝦堡嘅材料有兩塊麵包皮, 五塊梅揼揼嘅菜葉,一pat唔知咩醬,同埋一塊蝦餅。蝦堡最重要嘅當然係塊蝦餅,咬開蝦餅入邊係見到有蝦,但係每一隻蝦都好細隻,又唔彈牙,嗰幾塊梅嘅菜仲爽口過塊蝦餅,,蝦冇蝦味,基本上就咁齋食買蝦餅係食唔出有啲咩味,成個包就係靠嗰pat唔知咩醬嘅味。如果玩矇眼測試,

到下面四季春茶,有茶香味,不過冇茶嘅苦味或者甘味。

蝦堡嘅材料有兩塊麵包皮, 五塊梅揼揼嘅菜葉,一pat唔知咩醬,同埋一塊蝦餅。蝦堡最重要嘅當然係塊蝦餅,咬開蝦餅入邊係見到有蝦,但係每一隻蝦都好細隻,又唔彈牙,嗰幾塊梅嘅菜仲爽口過塊蝦餅,,蝦冇蝦味,基本上就咁齋食買蝦餅係食唔出有啲咩味,成個包就係靠嗰pat唔知咩醬嘅味。如果玩矇眼測試,根本唔知食緊啲乜。

個包就咁買要收$25 ,跟餐嘅要$35。唔平仲咁既質素真係你食埋我嗰份。

差,差到連相都冇影!