2022-05-24
😍🌈@jouerhk Jouer今日經過銅鑼灣決定去食少少甜品獎勵吓自己🥰行過Lee Garden 俾我發現咗一間未食過嘅甜品!我梗係唔可以放過佢啦!😂。macaron set 6 pieces $100呢個馬卡龍套裝嘅顏值真係好高!🥰我當時就喺度諗:邊個攞佢嚟表白一定會成功!唔止靚呀口味仲非常之獨特😍竟然有鵝肝味同埋法式洋蔥湯未嘅馬卡龍你食過未呢!🥸鵝肝馬卡龍估唔到食落去有幾香喎!我從來冇諗過鵝肝同埋馬卡龍可以咁夾😚鹹鹹地又甜甜地,鵝肝嘅香味完全釋放晒出嚟😝法式洋蔥湯馬卡龍入邊真係有洋蔥㗎!但係食落去一啲都唔奇怪,竟然出奇地協調😂我個人覺得好新奇有趣。yuan yang☕️唔好睇件蛋糕細細件,但係其實裏面嘅內容好豐富㗎!佢有好幾層唔同嘅口感,超級精緻🥰有一層彈彈吓嘅啫喱,好香咖啡味嘅忌廉同埋蛋糕😂。sticky toffee pudding🍰老實講我食到Tiramisu同埋蘿蔔蛋糕嘅味道😂😂反而拖肥味就冇乜,但係成個蛋糕都好好味,但係就太細份啦🥺我未食夠喉呀🥺🥺Jouer (銅鑼灣)銅鑼灣恩平道28號利園二期LG樓23號舖#hkfoodie #foodiehk #foodie #foo
@jouerhk
Jouer
。macaron set 6 pieces $100
竟然有鵝肝味同埋法式洋蔥湯未嘅馬卡龍你食過未呢!🥸
鵝肝馬卡龍
法式洋蔥湯馬卡龍
。yuan yang☕️
。sticky toffee pudding🍰
Jouer (銅鑼灣)
銅鑼灣恩平道28號利園二期LG樓23號舖
#hkfoodie #foodiehk #foodie #foodinsta #foodinstagram #foodblogger #foodbloggerhk #foodhk #foodinhk #eatinhk #hkig #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodinsta #馬卡龍 #hkeat #hkcafe #foodadmirersoftheworld #desserthk #香港美食 #macaron #美食 #美食日記 #減肥 #甜品 #chocolate #dessert #yuanyang #cupcakes