2015-08-17 757 瀏覽
放工後約埋同事一齊去食個頭圍tea,話晒都新開業, 總是會吸引唔少食客來潮聖下,店舖開完一間又一間, 但始終都未試過.今日齊齊放早就去試下佢.因為6:00前入座, 所以唔駛等位既情況下就可以入去了.有同事之前食過, 所以都推介左幾款食品.軟芝士泡菜鐵鍋炒飯 $88將蛋汁混入辛辣醬飯裡食真係幾好味~加上本身在鐵鍋上, 有少少焦燶效果!烏卒卒墨魚 $75外貌雖然樣衰, 同個名一樣烏卒卒, 不過真係幾好味! 飯卷上仲有墨魚粒添~卡邦尼年糕 $68我自己唔太好食年糕, 不過佢煮既味道係唔錯既, 個汁夠濃芝士味, 而且帶甜, 令到原本冇味道既年糕, 食落口都覺得好好味, 再加入煙肉碎, 咸咸地又有D野可以趙下~~韓式冷麵 $72上檯時, 大家都猶疑緊, 拎唔拎開D冰呢, 因為好似好多~但係同事話, 如果拎走D冰, 咪冇左冷麵呢個精隨囉! 又係喎! 所以我地決定博一博, 就將入面既刨冰同麵撈埋晒佢! WOW~~果然好好味呀!! 原來刨冰混入麵裡, 同麵汁造成一個辣湯, 麵因為用冰撈過, 麵既質地變得好煙靭彈牙, 好正! 而且個辛辣湯都好好飲呀!!!! 呢個冷麵值得推介!! 鳳梨艾菲 $98 嗯
放工後約埋同事一齊去食個頭圍tea,
話晒都新開業, 總是會吸引唔少食客來潮聖下,
店舖開完一間又一間, 但始終都未試過.
今日齊齊放早就去試下佢.

因為6:00前入座, 所以唔駛等位既情況下就可以入去了.
有同事之前食過, 所以都推介左幾款食品.

軟芝士泡菜鐵鍋炒飯 $88

烏卒卒墨魚 $75

卡邦尼年糕 $68

韓式冷麵 $72
上檯時, 大家都猶疑緊, 拎唔拎開D冰呢, 因為好似好多~

鳳梨艾菲 $98
嗯, 呢個飲品有少少遜色, 一壺大概真係倒得四杯, 已經冇得添飲, 算! 仲要個味好淡又多冰, 冇乜特別!
2015-06-24
  • 韓式冷麵