2009-01-19 13 瀏覽
平時想食jenny bakery都係拜託係赤柱做野的媽咪幫手,但係而家過年唔可以walk in買,唯有我親自出馬一早去CWB等攞籌啦~攞左好耐先攞到銅鑼灣店,因為無諗到佢係個咁細細同偏僻的商場仔入面,去到10:10,已經打晒蛇餅,聽講一日只派40個籌,每人限買4罐,仲要最後D籌未必一定有想要的款式,後尾到10:30條隊已經排到成條循環線咁,D阿姐排隊排到好燥,已經不斷同secure叔叔嘈,搞到我唔敢影人龍,驚俾人鬧10:30派籌,11:00先開舖,等左15分鐘先輪到我(我係第32個),我全買4mix,一M三S,輪到我前面時話4mix Msize的罐有D凹,不過入面Dcookie無事(佢會開俾你睇跟住即刻封返),仲話剩返的都係咁,不過輪到我時個罐又完美無缺,真係lucky呢有2個cashier,姐姐好好人,知道新年送禮,會問你要多幾個多餏,又不厭其厭開D凹左的罐俾你check,好有耐性,好抵讚呢商場的secure幫手維持秩序同派籌,好好態度,遠遠見到我知道我似買曲奇就指示我去邊度排隊,俾人流鬧都唔會發脾氣,好好人好友善呀!雖然排隊尚算有秩序,不過排隊的人比較無品,有幾個大姨不滿要派籌,自

雖然排隊尚算有秩序,不過排隊的人比較無品,有幾個大姨不滿要派籌,自己排隊排得後就金睛火眼咁堀住個cashier,其他客都未買完仲收緊錢佢地就叫下一個客上去,仲鬧人唔識醒水,真係好過份啊!人地個規矩係咁,想買就要遵守,不滿就唔好買,唔應該咁樣對待其他人!
  • 4mix