2024-02-07 15 瀏覽
臨近新年啦,無論系團年飯定之後嘅開年飯,咁喜慶嘅日子當然會一大班人聚埋一齊玩啦🥳 最近同朋友們gathering 時我就喺肯尼度訂左D野食,之前食過佢地嘅大閘蟹都覺得好高質😍同朋友訂過幾次~今次就訂左呢set 日式撈起😍好意頭吖嘛,㊗️大家龍年都心想事成,順風順水,撈咩都掂🧧日本吉品鮑魚刺身撈起(配日式胡麻醬)$510(6人份)新年最緊要食得豐富,包羅萬有~而呢個撈起入面真系有超多配料,刺身都有好多款😍 一定個個都中意食👍🏻💛鮑魚3隻🧡挪威三文魚刺身❤️日式蟹子🤍刺身帶子💖赤貝💝開邊赤蝦💘蛋絲💚甘荀絲💙青瓜絲💜紫椰菜❣️萵荀絲💓日本冷拉麵🤎日式胡麻醬 日本3.6冰糖雪燕奶凍 HK$45好誇張🤩呢個價錢,但雪燕嘅比例仲多過奶凍咁,之後要再encore 呢日本北海道3.6牛乳麻薯(紫薯味)HK$44對於麻薯真系抗拒不了😍 好軟綿綿同Q 彈,重點重點系配埋芝士海鹽奶蓋醬 + oreo 脆脆 ‼️我見網站仲有其他口味嫁,e.g. 草莓、芒果、朱古力

💛鮑魚3隻
🧡挪威三文魚刺身