今年新年前,我終於 Book 到太古人氣酒店的東隅酒店 East Hong Kong 為虎年新年前 Staycation, 到達酒店 Check in 前,先到太古城中心食 Lunch;當日,好姊妹 join 我,她還很客氣送上新年禮物:Garrett Popcorn 爆谷及一嚿雲水晶球燈擺設!實在好多謝她!看到 Openrice 網上 menu,才得知兩款 Package 分別紙袋裝及鐵罐裝;各分4種 size,共有5款口味!包括:Chicago mixCheese cornCaramelcrispPlain/ ButteryNut Caramelcrisp價錢由 $26~$999 不等 Nut Caramelcrisp 夏威夷果仁焦糖脆脆我不知道粉紅色鐵罐裝是甚麼口味,直至食到才知,總算驚喜! 後來看到 menu,才得知這款口味價錢是最貴!好姊妹真是破費嘞!夏威夷果仁焦糖脆脆每粒平均以焦糖包圍住爆谷,加入少量夏威夷果仁,有些更是原粒夏威夷果仁,十分香脆!原來甜美又脆口的爆谷,跟夏威夷果仁可以咁夾得來!由於想跟家人分享,鐵罐裝簡單以膠紙封條,為了保存耐啲,媽咪建議用玻璃樽裝起一半慢慢

包括:
Chicago mix
Cheese corn
Caramelcrisp
Plain/ Buttery
Nut Caramelcrisp
價錢由 $26~$999 不等

Nut Caramelcrisp 夏威夷果仁焦糖脆脆
我不知道粉紅色鐵罐裝是甚麼口味,直至食到才知,總算驚喜!

原來甜美又脆口的爆谷,跟夏威夷果仁可以咁夾得來!
由於想跟家人分享,鐵罐裝簡單以膠紙封條,為了保存耐啲,媽咪建議用玻璃樽裝起一半慢慢食!
2022-02-02
外賣自取