2014-03-11
要去朋友家拜年, 順手外賣上去, 見佢出咗個好啱新年的批, 又撞啱有信用卡優惠, 3個人都叫個4-5人餐, 就算食唔哂, 留返第日食都抵呀~ 花開富貴7重奏 - 小龍蝦帶子大批 餡料有小龍蝦、珍珠帶子、日本小青瓜、蜜桃同黑橄欖, 除咗個批邊花形特別之外, 最特別係佢個汁, 係用咗小龍蝦汁, 都幾濃味的, 所以感覺上好飽好濟一平時兩個人可以KO一個大批, 但今次每人都係食到2塊, 係唔知佢個汁太濃, 定係佢D芝士太多, 濟住咗, 不過呢個pizza真係好啱鍾意芝士的人, 真係每一啖都咬到有芝士, 無論批心定批邊, 因為佢標榜係"芝士7重奏", 所以連我咁好芝士, 平時狂加芝士粉, 今次都唔駛加, 原汁原味就可~ 佢個批邊都係超正, 雖然拎到上樓焗耐咗, 個邊冇咁脆, 但芝士面又有, 個心又有, 真係冇得頂~ 菠菜芝士白汁肉腸長通粉有D菠菜碎同幾片雞肉腸片, 唔係好覺芝士味, 唯有額外落芝士粉, 同埋好在佢夠多汁, 所以就算冇乜餸, 都可以KO佢 意式雞皇飯又係SET死咗,連轉做意粉都唔比, 因為佢D飯係比較濕同爛, 所以我唔係好鍾意食佢D飯, 而且唔知點解佢D飯係唔夠汁,
菠菜芝士白汁肉腸長通粉 有D菠菜碎同幾片雞肉腸片, 唔係好覺芝士味, 唯有額外落芝士粉, 同埋好在佢夠多汁, 所以就算冇乜餸, 都可以KO佢
意式雞皇飯 又係SET死咗,連轉做意粉都唔比, 因為佢D飯係比較濕同爛, 所以我唔係好鍾意食佢D飯, 而且唔知點解佢D飯係唔夠汁, 所以我麻麻地, 又冇乜餸, 似食白飯多D
雞翼拼意式迷你腸 唔知點解呢個係4-5人餐, 但雞翼同腸仔都係每樣得3只, 基本上係唔夠分的, 好彩我地3個人, 剛好每人每樣都食到~
雞翼冇味要唔要辣, 定係SET死咗一定係唔辣, 雖然我唔係好食得辣, 但佢D雞翼係辣先好食, 因為唔辣果D係冇味的~
所謂意式迷你腸, 其實即係脆皮腸, 不過冇芝心
葡汁焗蔬菜 好耐冇食過呢味, 今次係個SET包埋先有機會再試, 蔬菜有西蘭花、椰菜花、甘筍仔, 但焗到林哂, 只係得甘筍仔叫做有D咬口, 可能佢D汁太多, 變咗濕焗, 令到D菜好易變林
蘑菇忌廉雞湯 今次感覺上少咗D料, 但依然係咁杰