2024-01-07
新年新開始 打算飲下茶拎個好開始 第一次嚟望月樓 蘆筍帶子腸粉: 帶子份量十足 一格腸粉都有一粒帶子 唯獨蘆筍份量太少 切得太細 好似一粒蔥嘅大細 刀功精妙 價錢略貴 因為蘆筍都係主菜一部份 熱辣辣 好食既炸芋角 鹹水角: 熱辣辣 外脆內軟 唔油膩 唔太鹹 但芋角内的海鮮同芋泥味道相沖 有鹼水味 扣分 不過各人口味唔通 同卓人好鐘意 因為好少酒樓做到呢個口味 雪山叉燒餐包:大推 外脆內軟 熱辣辣 叉燒份量適中 唔太鹹 餐包味道都有 唔會太油膩 食完唔會好飽 唔滯 冇粉既口感 雪山部分甜得泥唔搶味 好有驚喜 個人最愛食物擺設精美 茶葉都飲得出靚茶餐廳都有送咗個小食前菜 不過係要收錢嘅 $28 因為出呢個食評 被餐廳檢舉話我有收過優惠 但係我都唔太清楚我有收過咩優惠 訂位係經OpenRice預約嘅整體嚟講 環境都好chill 好適合大家泥一盅兩件 放鬆下身心靈
食物擺設精美 茶葉都飲得出靚茶