2014-05-28 1195 瀏覽
今日去完演藝幫朋友影完相搵飯食本身想去amici點知執左,咁就行去食al dente啦,穩陣之選行到一半見到間新既餐廳,入邊都唔少人,去試試啦睇睇個Menu,又唔算好貴喎兩個人就叫左一人一個餐包左一沙律一湯一主菜一甜品一飲品鴨胸沙律一黎到有D無奈,因為其實已經叫左個鴨胸D菜算新鲜,配Oliver oil and Vingear,鴨胸唔怕凍,幾好南瓜蝦肉湯個湯認真普通,南瓜同蝦味都唔夠,好粉煎海鱸配薯蓉海鱸俾預期中好味,唔怕有雪味,煎得岩岩好唔怕太乾個皮夠脆,咸度又適中有驚喜鴨胸配薯蓉又唔係失望,只不過如果同沙律撞左係咪要提下個客,我又唔係好鍾意食鴨胸主菜件頭大D厚身D,味道都係一樣,無乜特別木糠布丁送既甜品,係布丁上面鋪左木糠,想像中差D,不過不失蘋果金寶蘋果金寶加10蚊,製作需時,可惜D Crumble都係唔夠脆,如果D蘋果可以再甜D會好味DJasmine Tea晚上唔想飲咖啡,叫左杯茶,幾好既係唔洗加錢整體黎講不過不失,價錢相宜係同區黎講唔算好貴,環境都幾好,唔會好迫晚上黎食下飯傾下計都幾唔錯再有機會會試下D扒睇下佢地煮扒既功力啦!!
今日去完演藝幫朋友影完相搵飯食
行到一半見到間新既餐廳,入邊都唔少人,去試試啦

睇睇個Menu,又唔算好貴喎
兩個人就叫左一人一個餐
包左一沙律一湯一主菜一甜品一飲品

鴨胸沙律
鴨胸沙律
一黎到有D無奈,因為其實已經叫左個鴨胸

南瓜蝦肉湯
南瓜蝦肉湯
個湯認真普通,南瓜同蝦味都唔夠,好粉

煎海鱸配薯蓉
煎海鱸配薯蓉
有驚喜

鴨胸配薯蓉
鴨胸配薯蓉
主菜件頭大D厚身D,味道都係一樣,無乜特別

木糠布丁
木糠布丁
送既甜品,係布丁上面鋪左木糠,想像中差D,不過不失

蘋果金寶
蘋果金寶

Jasmine Tea
Jasmine Tea
晚上唔想飲咖啡,叫左杯茶,幾好既係唔洗加錢

晚上黎食下飯傾下計都幾唔錯
再有機會會試下D扒睇下佢地煮扒既功力啦!!
2014-05-27
  • 煎海鱸