2020-02-05
冬天凍冰冰一定係食火鍋,但次次食來食去都係沙爹鴛鴦鍋又覺得悶悶哋,所以今次揀咗北角新開張哩間 Gyu gyu Shabu Shabu,原本見到係日式 Shabu Shabu 放題已經心動,仲要有多個口味嘅雪糕。加埋新張期間四送一就更加抵食去到人超級多,好彩我哋比較早到唔駛等咁耐,如果係四人以上記得早啲拎定飛,唔係就要等一段時間啦!坐到入去環境好靚,係以粉藍粉紅做主調,影相打卡一流!而且位置好寬敞,唔駛同人逼,一人一鍋又衛生,外面自助除咗多款菜,竟然仲有炸物,炸物真係非常少見,通常一般 SHABU SHABU 都係俾人夾就算,好少會炮製一啲即做食物出嚟。 而牛方面我叫咗黑毛和牛,油花同厚度都好正,又滑又香 ,哩個價錢抵到爛!傳單上睇到原來中午都有定量放題,$100都唔駛就可以任食外面自助BAR,中午 LUNCH都係一個好選擇!