2015-09-28
K Square 5今日好無聊咁行下街 係旺角行到去太子大南街 發覺呢半年都開左幾間新餐廳 見一間仲係試業緊ge餐廳 決定一試首先嚟個湯 係西蘭花忌廉湯 好香同幾滑 淡淡忌廉味遇上西蘭花既青香味 食得出吾係鑵頭湯 好有誠意之後點左個蜜糖雞翼拼芝士薯條 配上蜜糖芥末醬同忌廉醬 真係好邪惡 特別係個雞翼 好熱好新鮮 同啲醬真係好夾 結果食埋女朋友果份-_-#主菜係 K Square 牛肋骨 一上碟已經比個size 嚇左嚇 咁大份仲有大量薯皇 廚師仲好細心咁幫我地切好哂一小片 當然味道都非常高分 吾會over cook 咬落去吾會好硬 好juiced 食過咁多間以牛肋骨嚟講真係最正呢間最後甜品叫左個鐵板朱古力軟餅 其實係鐵板心太軟 底係朱古力軟餅 之後雪糕 同忌廉 一上碟淋啲朱古力漿落去 視覺同嗅覺都好大滿足 用匙更一下由上至下插 一啖食哂溫忌廉 凍雪糕 暖軟餅同熱既朱古力漿 冰火口感好正 朱古力味係個口久久不散 唯一缺點可能係我會因此肥幾磅 哈哈完左甜品上埋餐茶 叫左個蘋果茶 好香好青新 吾會甜 好適宜餐後飲 環境吾錯 員工都好friendly 有機會會再食一次
K Square 5