2021-08-20
太子界限街一家明亮嘅小店,睇住呢個鋪位又裝修變成宜家咁文青系嘅日式小店,所以搵個午市時段嚟呢度食個午餐。同店主傾偈先知道原來剛開業一星期,所以真係新鮮出爐嘅餐廳呢!店舖光潔明亮,地方骨子,麻雀雖小五藏俱全。每一處都見到店主用心裝飾和設計。堂食大概有10個座位,吧枱嘅設計俾人輕鬆嘅感覺。餐牌食物選擇比預期中多,有杯果三文治、飯、沙律及烏冬等。價格80至$120左右,而家新開張,店主會送餐廳自製特色飲品呢!原條日本蒲燒鰻魚貝果三文治$148背果三文治由店主親自製作,原條鰻魚非常美味,厚肉而且鰻魚汁調味剛剛好,唔會太鹹。配上背果麵包,原來係美味而且非常配合嘅拍檔。吾卵系叉燒飯$78食材選用日本直送嘅雞蛋、以及豬肉,叉燒亦都係店主秘方主理,加上豬肉嘅脂肪及肉比例剛剛好,所以入口甘香,幸福滿溢感覺100分。定食套餐配有精美沙律及前菜,相當開胃而且夏天非常啱食。今日嘅特飲係綠茶,香濃綠茶味配上少甜嘅味道,讚啦!整體感覺非常滿意,希望店主努力,吸引到越來越多人嚟呢度食優質嘅日本料理。
原條日本蒲燒鰻魚貝果三文治$148
吾卵系叉燒飯$78
定食套餐配有精美沙律及前菜,相當開胃而且夏天非常啱食。
今日嘅特飲係綠茶,香濃綠茶味配上少甜嘅味道,讚啦!