2011-08-09
終於睇演唱會都可以有D好野食啦都會商場真是冷清得緊要 同一商場也有幾間日本料理店 都是A+B+C的(意思是食物很雜)新舖try try囉舖位位於商場盡頭有點難找 要睇門號先搵到客人不多 不過日本客人倒有幾枱 是日 食左乜? 如下~前菜 : 薯仔沙律 薯仔蟹柳沙律下面有意粉 , 本來就諗 應該唔好食, 因為 我唔鍾意沙律有意粉, 好似怪怪咁. 不過 反正黎左, 就try try 啦. 誰不知, 比想像中好味, 比想像中夾. Not Bad~刺身 : 鰹魚, 鱸魚, 鱆紅 鰹魚-外面小小熟,加上酸汁好好味. 鱸魚同鱆紅 我比較中意鱸魚, 因為咬落有D彈牙嘅感覺. 燒物 : 燒金目鯛 平時我嘅金目鯛多數係醬油煮嘅, 今次燒喔. 魚的死勢恐怖, 大大隻眼燒焦晒咁"啤"住你. 夾一舊試試先, 一放入口係一陣焦香的味道, 不錯不錯, 而魚肉並無因為燒而變得燶乾老. 乜野都唔洗點都好好食.煮物 : 煮南瓜 - 好入味, 木魚味呀~炸物 : 炸蠔, 炸肉餅 - amm....呢2個可以skip主食 : 天婦羅冷烏冬 拍手之作. 烏冬好Q而且仲凍冰冰又無痴埋晒一堆. 真係very good. 天婦羅紫菜
新舖try try囉
舖位位於商場盡頭有點難找 要睇門號先搵到
客人不多 不過日本客人倒有幾枱
是日 食左乜? 如下~
前菜 : 薯仔沙律
刺身 : 鰹魚, 鱸魚, 鱆紅
燒物 : 燒金目鯛
煮物 : 煮南瓜 - 好入味, 木魚味呀~
主食 : 天婦羅冷烏冬
拍手之作. 烏冬好Q而且仲凍冰冰又無痴埋晒一堆. 真係very good. 天婦羅紫菜唔知點解會咁好食. 想再叫不過已經好飽~
甜品 : 豆腐雪糕
お腹いっぱい~呼~ ありがとうございます~ ^^