2019-11-10
係尖沙咀發現好抵食既上海菜!呢間江浙滬共有兩層,涼菜、小菜、點心、飯/麵/年糕至甜品定價大多都係幾十蚊起,而且選擇仲幾多下😝。套餐仲可以任配主食同點心,岩哂想試多啲款式既大家😆嫩雞煨麵 $48完全係二人份量既超大碗嫩雞煨麵🤣,我地兩個人分每人都食左幾小碗🤣幼細既上海麵配搭雞粒同小棠菜粒,口感比較軟腍。蟹粉小籠包 $58一蒸好就即刻拎出黎,超級熱辣辣既蟹粉小籠包,一咬開外皮啲肉汁就係咁流出黎😋,加左蟹粉味道更為鮮味。花雕醉香雞 $68將雞件浸係花雕酒中,食落有陣陣酒香。鮮菇炒鱔糊 $108炒鱔糊充份展現上海菜濃油赤醬既特色。一上枱已經香噴噴,係醬油既香味😁中間加左大量既菇片同草菇,鱔肉份量亦毫不吝嗇😚,煮得彈牙鮮美。江南小米糕 $32係白糖桂花糕同江南小米糕之間選擇左後者,暖笠笠既小米糕蛋香十分出,感覺似食緊濕潤版既雞蛋糕咁😁酒釀小丸子 $28(一位) 店員們都好熱情吖🤣,服務好好,仲會送點心比客人試🤣聽到有啲客人都係一訪再訪,人情味滿分😉
嫩雞煨麵 $48
蟹粉小籠包 $58
花雕醉香雞 $68
將雞件浸係花雕酒中,食落有陣陣酒香。
鮮菇炒鱔糊 $108
江南小米糕 $32
酒釀小丸子 $28(一位)